Data
22 octombrie 2022 - 23 octombrie 2022
Ora
16:00 - 20:30
Locatie eveniment
Sala Balada din Focşani.
Consiliul Județean Vrancea, prin Centrul Cultural Vrancea, organizează în perioada 21-23 octombrie 2022, mai multe evenimente culturale tradiționale dedicate iubitorilor de folclor și meșteșuguri populare.
✅ Sâmbătă – 22 octombrie 2022, ora 16.00, la sala Balada din Focșani se va desfășura Concursul de interpretare a cântecului tradițional Cântece de Viță Veche, ediția a XIII-a;
          La această ediție participă 12 concurenți din județele: Buzău, Brăila, Ilfov, Olt, Prahova, Sălaj, Vaslui și Vrancea. Ne bucurăm, de asemenea, să vă oferim un spectacol folcloric cu solista Raluca Radu și Surorile Osoianu.

         Concursul de interpretare a cântecului tradiţional Cântece de Viţă Veche, ediţia a XIII – a, 2022, va fi organizat la Focşani, în data de 22 octombrie 2022, ora 16.00, la Sala Balada din Focşani.

Scopul acestei manifestări constă în descoperirea de noi talente, promovarea lor şi punerea în valoare a cântecului tradiţional din diferite zone ale ţării. Dorim ca această manifestare să devină din an în an tot mai cunoscută şi să adune interpreţi ai cântecului tradiţional, care preţuiesc cu adevărat zestrea spirituală a neamului românesc.

Intrarea va fi liberă!

Condiţii de participare:

  • La concurs sunt invitaţi să participe concurenţi din ţară având vârsta cuprinsă între 16 – 30 ani.
  • Aceştia vor interpreta două piese muzicale, una fără acompaniament – doină sau baladă şi cealaltă cu acompaniament orchestral.
  • Atât repertoriul cât şi costumul popular trebuie să corespundă zonei folclorice pe care o reprezintă concurentul.
Anterior Târgul Național al Meșterilor Populari, ediția a XXII-a, 2022

str.Mitropolit Varlaam , nr.48 BIS,

Focsani, Vrancea

Program cu publicul:

L – V: 8:00 – 16:00

Copyright © 2022 Centrul Cultural Vrancea. Toate drepturile rezervate.