Image Alt

Cântece de Viţă Veche, ediţia a XI – a, 2020

Cântece de Viţă Veche, ediţia a XI – a, 2020

 

Concurs de Interpretare a Cântecului Tradiţional – Cântece de Viţă Veche, ediţia a XI – a, 2020

 

       Centrul Cultural Vrancea, sub egida Consiliului Județean Vrancea, organizează sâmbătă, 31 octombrie 2020, la ora 16.00, la sala Balada din Focșani, a XI-a ediție a Concursului Naţional  de Interpretare a Cântecului Tradiţional Cântece de Viţă Veche !

        Concursul se va desfășura respectând normele de prevenire a contaminării cu noul coronavirus SARS CoV-2, conform legislației: HG 856/14.10.2020, Legea 55/15.05.2020 și OMS 3142/31.08.2020.

       Concurenții sunt tineri de înaltă valoare, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 ani, premianţi la diverse concursuri naţionale, dintre care exemplificăm: Festivalul Naţional Strugurele de Aur, Festivalul Naţional Valeria Peter Predescu, Festival Naţional al Cântecului de Cătănie, Festivalul Naţional Ion Dolănescu, Festivalul Gelu Stan, Festivalul Sus la munte, la Muscel, Festivalul Din comoara satului și multe alte concursuri de prestigiu.

        În această ediție concurenții provin din București și din județele: Argeș, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Gorj, Olt, Prahova, Timiș, Vaslui și Vrancea.

       Scopul acestei manifestări constă în descoperirea de noi talente, promovarea lor şi punerea în valoare a cântecului tradiţional din diferite zone ale ţării.

       Dorim ca această manifestare să devină din an în an tot mai cunoscută şi să adune interpreţi ai cântecului tradiţional, care preţuiesc cu adevărat zestrea spirituală a neamului românesc.

       Ca în fiecare an, evoluția concurenților va fi evaluată de un juriu, format din:

– Preşedinte – Prof. dr. Elise Stan, etnomuzicolog, realizator şi producător de televiziune, o valoroasă emblemă a Televiziunii Române;

– Membru – Valentin Marin, manager Radio România Antena Satelor

– Membru – Ileanu Vieru, redactor muzical la Societatea Română de Radiodifuziune;

     Membrii juriului vor aprecia și nota pentru fiecare concurent: calitățile vocale, acuratețea intonației, autenticitatea și calitatea interpretării, frumuseţea şi autenticitatea costumului  popular,  valoarea artistică a pieselor prezentate, dicția și ţinuta scenică.

       Concursul este prezentat de Lorena Oltean, îndrăgită solistă de muzică populară tradiţională şi totodată, redactor muzical la Radiodifuziunea Română.

 

       La această ediție, concursul nu se va desfășura cu public, pentru a respecta numărul de persoane admise la evenimente culturale, conform legilor în vigoare:  HG 856/14.10.2020, Legea 55/15.05.2020 și OMS 3142/31.08.2020.

 

      Evenimentul va fi transmis online, pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Vrancea!