Image Alt

Îndeletniciri tradiţionale, ediţia a XII-a, 2020

Îndeletniciri tradiţionale, ediţia a XII-a, 2020

 

     Centrul Cultural Vrancea va participa în calitate de partener al Muzeului Vrancei, al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti şi al Facultăţii de Biologie a Universităţii Bucureşti, în perioada 19-20 septembrie 2020, la atelierele de meşteşuguri tradiţionale: Îndeletniciri tradiţionale, ediţia a XII-a, 2020.

    În cadrul proiectului, organizat sub egida Consiliului Judeţean Vrancea, din partea Universităţii        Naţionale de Arte Bucureşti – Facultatea de Arte Decorative şi Design, va participa conf. univ. dr. Daniela Frumuşeanu, iar de la Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Biologie, va participa biolog dr. Petronela Comănescu.

    La acest eveniment vor  participa meşterii populari ai Şcolii Populare de Artă – serviciu din cadrul Centrului Cultural Vrancea, împreună cu elevii acestora, pe care îi îndrumă.

        Orarul atelierelor va funcționa respectând normele de prevenire a pandemiei de coronavirus, în conformitate cu Ordinul Ministerului Culturii Nr. 3142/31.08.2020 și Ordinul Ministerului Sănătății Nr. 1495/1.09.2020, respectând măsurile și regulile pentru evenimentele/acțiunile culturale organizate în aer liber:

  • Sâmbătă, 19.09.2020, de la ora 16.00 – atelier de împrimerie textilă, adresat vizitatorilor Secției de Etnografie din cadrul Muzeului Vrancei. Atelierul va fi îndrumat de conf. univ. dr. Daniela Frumuşeanu, din partea Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti – Facultatea de Arte Decorative şi Design și de către biolog dr. Petronela Comănescu de la Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Biologie.
  • Duminică, 20.09.2020, de la ora 11.00 – atelier de vopsit cu plante tinctoriale, adresat elevilor și meșterilor populari ai Școlii Populare de Arte. Atelierul va fi îndrumat de conf. univ. dr. Daniela Frumuşeanu, din partea Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti – Facultatea de Arte Decorative şi Design și de către biolog dr. Petronela Comănescu de la Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Biologie.

 

       Meşteri participanţi:

– Pavel şi Tudoriţa Lupaşc, din localitatea Nereju;

– Lenuţa Terţiu, din localitatea Nereju;

– Maricica Mărăşteanu, din localitatea Câmpuri;

– Anetta Huşcă, din localitatea Bîrseşti;

– Floarea Ţăpor, din localitatea Jitia;

– Enache Manole, din localitatea Spulber;

– Ţica Geană, din localitatea Soveja;

– Stana Georgescu Apostu, din localitatea Vintileasca.