Image Alt

Atelierele de vancanță – Satul de altădată

Atelierele de vancanță – Satul de altădată

           

            Centrul Cultural Vrancea în parteneriat cu Muzeul Vrancei, instituții subordonate Consiliului Județean Vrancea, demarează marți 14 iulie 2020, începând cu ora 12.00, un proiect cultural intitulat Satul de altădată.
            Manifestarea cultural – educativă, se va desfășura în perioada 14 iulie – 27 august, în fiecare marți, între orele 12.00 – 14.00 și joi, între orele: 16.30 – 18.30, în Muzeul Satului din Crângul Petrești.
           Manifestarea are ca scop promovarea valorilor tradiționale vrâncene în rândul vizitatorilor Muzeului Vrancei – secția de Etnografie din Crângul Petrești, prin desfășurarea activităților cultural-educative în spațiul turistic al muzeului.
           În cadrul acestui proiect educativ, Școala Populară de Artă organizează Ateliere de vacanță, dedicate copiilor și tinerilor înscriși la această activitate cât și vizitatorilor Muzeului Vrancei.
          Experții și meșterii populari ai Școlii Populare de Artă vor coordona de-a lungul verii, activități de familiarizare cu desenul și pictura, cu instrumentele muzicale și meșteșuguri tradiționale.
          Atelierele de vacanță vă propun o modalitate de învățare și acomodare cu diferite discipline din cadrul Școlii Populare de Artă, o modalitate de relaxare în aer liber, în spațiul turistic al Muzeului Vrancei (Muzeul Satului), din Crângul Petrești.

          În cadrul activităților se vor efectua următoarele:
– schițe, desene și pictură după elemente de arhitectură, după elemente decorative și după obiecte utilitare prezente în muzeu;
– se vor prezenta diferite tehnici de lucru (creion, cărbune, ulei, acrilic, etc. funcție de ce materiale are la dispoziție elevul participant;
– prezentarea instrumentelor muzicale ( acordeon, chitară, pian, orgă, clarinet, saxofon);
– testarea aptitudinilor muzicale și vizuale ale doritorilor;
– expoziție de pictură și de design vestimentar;
– scurte audiții muzicale
         Activitățile se vor desfășura săptămânal, în funcție de evoluția pandemiei de COVID 19, a factorilor meteo și a măsurilor de prevenire a corona-virusului,
Înscrierile se fac on-line, descărcând fișa de înscriere sau la sediul Centrului Cultural Vrancea, str. Mitropolit Varlaam, nr. 48 bis, Focșani, începând cu 10 iulie 2020, orele 08.00 – 16.00.
         Menționăm că în situația de față cursurile se vor desfășura cu respectarea normelor de sănătate impuse de O.U nr. 68 din 14.05.2020.

 

Atelierele de vacanță se vor desfășura după următorul program:

* în perioadă, 14 – 30 iulie 2020, marțea între orele 12.00 – 14 .00 și joia, între orele 16.30 – 18.30:
– Georgeta Ciornei – expert, clasa de Design – vestimentar;
– Liviu Nedelcu – Pictură/grafică;
– Dumitru Ivan – Orgă, Vioară;
– Maricel Ghinea – Chitară, Instrumente de suflat;
– Dorin Ticu – Acordeon;
– Antoaneta Ciobanu – Pian;

** în perioadă, 04 – 27 august 2020, marțea și joia între orele 12.00 – 16.00:
– Terțiu Șerban – Măști populare (piele, lemn);

 

     Activitățile se vor desfășura săptămânal, în funcție de evoluția pandemiei de COVID 19, a factorilor meteo și a măsurilor de prevenire a corona-virusului,
     Înscrierile se fac on-line pe adresa centrulculturalvrancea@gmail.com , descărcând fișa de înscriere sau la sediul Centrului Cultural Vrancea, str. Mitropolit Varlaam, nr. 48 bis, Focșani, începând cu 10 iulie 2020, orele 08.00 – 16.00.

 

Vă așteptăm cu drag!