Image Alt

Program de film documentar KineDok 17 decembrie

Program de film documentar KineDok 17 decembrie

Cel mai recent film documentar al lui Alexandru Solomon @ Centrul Cultural Vrancea

Centrul Cultural Vrancea continuă serile de film documentar organizate sub umbrela programului internațional de distribuție alternativă de film documentar KineDok.

Marți, 17 decembrie, ora 18.00, la Centrul Cultural Vrancea din Focșani (strada Mitropolit Varlaam, nr. 48 bis) se desfășoară cel de-al doilea eveniment KineDok în cadrul căruia prezentăm filmul „Ouăle lui Tarzan” (Alexandru Solomon, 2017). Proiecția va fi urmată de o discuție informală cu scriitoarea Janine Vadislav.

„Ouăle lui Tarzan” (Alexandru Solomon, 2017) este un film despre utopii, o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuțelor și ale oamenilor. Pe o colină deasupra orașului Suhum, capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre,   se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuțe. Înființat de sovietici în anii ’20, legenda spune că institutul a fost gândit pentru crearea unui hibrid între om și maimuță. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, însă oamenii și maimuțele sunt captivi într-un teritoriu răvășit de război și decenii de cruzime, fiind și unii și alții victimele unor serii de experimente nereușite.

Regizorul Alexandru Solomon este Președintele Asociației One World Romania și unul dintre cei mai activi și premiați documentariști români, regizând și producând documentare din anul 1993. Printre documentarele sale se numără „Marele jaf communist” (2004), „Război pe calea undelor” (2007) și „Kapitalism – Rețeta noastră secretă” (2010).

KineDok powered by One World Romania este un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Programul se desfăsoară în paralel în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. În cadrul celei de-a patra ediții, 16 documentare produse în țările partenere, vor fi proiectate în numeroase spații neconvenționale din țară. Sub forma unei experienţe care trece dincolo de pereţii tradiţionali ai sălii de cinema, Kinedok invită publicul nu doar să vadă un film pe un ecran mare, ci chiar să se întâlnească cu realizatorii sau protagoniştii filmelor favorite într-un mediu informal.

KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania

ONLINE: festival-oneworld.ro | kinedok.net

PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Budoku

(Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38

(Bulgaria)

CU SPRIJINUL: Centrul Național al Cinematografiei și UNHCR

With the support of Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union