Image Alt

Evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Europei

Evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Europei

Centrul Cultural Vrancea, sub egida Consiliului Județean Vrancea, a organizat miercuri, 9 mai 2018, o serie de evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Europei.

   Eurocross-ul Vrancei s-a bucurat de prezența a peste 100 de participanți, de toate vârstele, care au alergat pe traseul:start parcare Mausoleul Eroilor – Sud – finish Piața Unirii. La final, au fost recompensați cu premii în bani, cu diplome și medalii, cei mai buni alergători:

Băieți

Locul 1 – Vasiliu Mihai Răzvan, Focșani – 150 euro

Locul 2 – Melinteanu Nicolae,  Cîmpineanca – 100 euro

Locul 3 – Furdui Marius, Panciu – 50 euro

 

Fete

Locul 1 – Prisecaru Claudia, Focșani – 150 euro

Locul 2 – Ilinoiu Corina, Focșani – 100 euro

Locul 3 – Olaru Ana Maria, Focșani – 50 euro

 

Cel mai tânăr participant – Dobîndaș Laurențiu, 7 ani, Andreiașu – 50 euro

Cel mai vârstnic participant – Cristian Vasile, 62 ani, Focșani – 50 euro

 

   Târgul Ofertelor Școlare, desfășurat în  Piața Unirii din Municipiul Focșani, s-a bucurat de o prezență numeroasă, plină de energie și entuziasm, a  elevilor de la mai multe unități școlare din județul Vrancea, care și-au prezentat oferta școlară. Târgul a fost vizitat și de vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea – Dănuț Cristian, primarul municipiului Focșani – Cristi Misăilă, viceprimarul Ionuț Mersoiu, inspectorul școlar general Lauriana Ailincuței, inspectorul școlar general adjunct Aurel Șelaru și managerul Centrului Cultural Vrancea – Liviu Nedelcu.

    Evenimentul Harta Europei a avut drept scop prezentarea de către fiecare liceu participant a unei țări, cu specificul și tradițiile sale, pe baza unei machete a Europei. Astfel, Liceul Tehnologic Odobești a prezentat Italia într-un mod original, sub forma unui tort, elevii de la Liceul Tehnologic ”Eremia Grigorescu” Mărășești au prezentat Spania, acompaniați la chitară de un coleg care a cântat muzică tradițională iberică, Colegiul Național ”Al. I. Cuza” a prezentat Suedia, Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” a prezentat Polonia, Colegiul Tehnic ”Gh. Asachi” – Franța, Liceul Teoretic ”Duiliu Zamfirescu” Odobești – Finlanda, Liceul Pedagogic ”Spiru Haret” – Germania și Colegiul Tehnic Auto ”Traian Vuia” – România. Elevii și profesorii coordonatori implicați în acest proiect au fost premiați cu diplome de voluntariat și tricouri inscripționate cu 9 Mai – Ziua Europei.                               

    La concursul de cultură generală cu tematică europeană Steluțele Europei au participat 11 licee, în Sala de Ședințe a Consiliului Județean Vrancea. Elevii s-au întrecut în cunoștințe despre instituțiile europene, țările membre și principiile europene. Câștigători au fost desemnați: Locul I – Colegiul Tehnic Auto ”Traian Vuia” , Locul II – Liceul Teoretic ”Duiliu Zamfirescu” Odobești și Locul III – Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”. Aceștia au fost premiați cu bani (locul I – 200 euro, locul II – 150 euro, locul III – 100 euro), tricouri și diplome.                                                                           

     Aproximativ 100 de copii iubitori ai mișcării pe bicicletă, cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani, s-au întrecut în cadrul competiției Pedalând cu stelele, care a avut loc în Crângul Petrești. Toți participanții au primit din partea organizatorilor tricouri și bidoane de apă pentru bicicletă. Primii care au trecut linia de finish sunt:

 

Categoria 5 – 7 ani băieți:

Locul 1 – Praja Luca, Focşani – 150 lei

Locul 2 – Marica Sebastian, Vidra – 100 lei

Locul 3 – Motoc David Ioan Andrei, Vidra – 50 lei

 

Categoria 5 – 7 ani fete:

Locul 1 –  Grosu Irina, Vidra – 150 lei

Locul 2 – Grosu Ştefania, Vidra – 100 lei

Locul 3 –  Balan Andreea, Vidra – 50 lei

 

Categoria 8 – 10 ani băieți:

Locul 1 – Ardeleanu Andrei, Vidra – 150 lei

Locul 2 – Rotaru Robert Mihăiţă – 100 lei

Locul 3 –  Iorga Christian, Vidra – 50 lei

 

Categoria 8 – 10 ani fete:

Locul 1 – Balcu Andreea, Focşani – 150 lei

Locul 2 – Leurdă Roberta Florentina, Vidra – 100 lei

Locul 3 – Codreanu Cristina Denisa – 50 lei

 

Categoria 11 – 12 ani băieți:

Locul 1 – Cucu Eduard, Vidra – 150 lei

Locul 2 – Acatrinei Valentino, Focşani – 100 lei

Locul 3 – Grosu Alexandru, Vidra – 50 lei

    Focșănenii au putut admira Caravana Europei, care, sub forma unui car alegoric animat de artiști, a traversat municipiul pe traseul: Piața Sud – Parc Schuman – Piața Teatrului – Gara – Piața Unirii.

   Ziua s-a încheiat cu un spectacol artistic pus în scenă în Piața Unirii din Focșani, în care au evoluat în recitaluri: Compania de Dans și Entertainment ”The Sky”, Boier Bibescu, Alessia, Dorian Popa,  Lidia Buble, Fuego, Feli și Smiley, prezentator fiind Octavian Ursulescu.