Image Alt

Festivalul folcloric Poiana Negari, Jitia

Festivalul folcloric Poiana Negari, Jitia

Sărbătoare locala cu un istoric deosebit de valoros și o longevitate remarcabila, Festivalul folcloric Poiana Negari din comuna Jitia, județul Vrancea, unul din cele mai vechi festivaluri tradiționale ale Vrancei, ajuns la a – L –a ediție, care in mod tradițional se organizeazăde Sf. Maria (15 august), are ca obiectiv  conservarea, promovarea si valorificarea creațiilor folclorice autentice, obiceiurilor și tradițiilordin bazinul geografic al râului Râmnic, din subzonele etnofolclorice Vintileasca, Jitia, Chiojdeni, Cândești, Dumbrăveni, cărora li se alăturasubzonele etnofolclorice din zona de șes (sud – vestul județului Vrancea). 

    Manifestarea este organizata de Centrul Cultural Vrancea in Parteneriat cu Primăria si Consiliul Local al comuna Jitia, cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, pe scena acestuia, construita in Poiana Negari de pe Dealul Sării, situat in arealul geografic și administrativ al comunei Jitia, la aceasta fiind invitate grupuri folclorice, interpreți vocali și instrumentiști de toate vârstele, din localitățile Nereju, Păulești, Spulber, Câmpineanca, Nistorești, Vulturu.

     Publicul participant este constituit din locuitorii localităților amintite, peste 1000 de persoane, care sărbătoresc in acea zi ieșirea din postul Sf. Marii, prilej de a se bucura si admira frumusețea și originalitatea momentelor artistice prezentate pe scena festivalului.