Image Alt

DE LA PSALMI ŞI ICOANE LA SFÂNTA SCRIPTURĂ ŞI MUZICĂ SACRĂ,

DE LA PSALMI ŞI ICOANE LA SFÂNTA SCRIPTURĂ ŞI MUZICĂ SACRĂ,

Consiliul Județean Vrancea şi Centrul Cultural Vrancea în parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și Protoieria Focșani, vă invită marți, ora 15.00, la Galeriile de Artă din Focșani, la vernisajul expoziției de Artă Tradițională cu Tematică Pascală, DE LA PSALMI ŞI ICOANE LA SFÂNTA SCRIPTURĂ ŞI MUZICĂ SACRĂ, ediţia a IX -a.

  La expoziția-concurs de icoane, ouă încondeiate (muncite), țesături tradiţionale, crestături în lemn au participat creatori populari amatori, fără limită de vârstă, la una sau mai multe secţiuni:
 • Icoanele pictate pe lemn sau pe sticlă trebuie să fie realizate în stilul bizantin; 
• Ouăle încondeiate sau muncite, vor fi executate respectând simbolistica şi tehnicile tradiţionale specifice zonelor şi subzonelor etnofolclorice pe care le reprezentă creatorii; 
• Ţesături tradiţionale (ştergare şi păretare) ţesute în tehnica, culorile şi modelele caracteristice zonelor etnofolclorice reprezentate de creatori; 
• Cioplitură tradițională, instrumente populare tradiţionale; 
  La această ediție au participat meșteri și creatori populari din județele: Bacău, Giurgiu, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vrancea. 
  Președintele juriului va fi dr. Aurelia Cosma, cercetător științific și etnolog. În cadrul secțiunii de muzică sacră vor participa grupuri vocale din judet. 
  Obiectivul acestei secțiuni de muzică sacră, vizează promovarea valorilor autentice ale creației muzicale cu tematică religioasă și educarea gustului artistic în rândul elevilor.Juriul va fi alcătuit din personalități din domeniu.