Image Alt

Concurs de muzica plastica

Concurs de muzica plastica

Concurs de muzica plastica

      Acest eveniment cultural-artistic s-a desfasurat in prezenta Arhiepiscopului Buzaului si Vrancei Ciprian, care i-a binecuvantat pe copii. “Fie ca se organizeaza la Focsani sau in eparhia noastra, toate au importanta lor si un scop deosebit: acela de a promova credinta, cultura, traditiile si mai ales dragostea pentru frumos.
      Se doreste promovarea muzicii bisericesti, psaltice sau bizantine nu doar in spatiul teologiei, ci si in randul altor scoli, pentru ca sunt si alti copii iubitori de muzica. Este o muzica putin diferita fata de cea cu care v-ati obisnuit dumneavoastra, dar care are darul de a indrepta mintea omului spre Dumnezeu”, a spus Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei Ciprian.
       Manifestarea a fost apreciata si de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean. “Festivalul concurs si-a propus si isi propune sa redescopere frumusetea si profunzimea muzicii psaltice, sa educe gustul artistic si estetic atat al elevilor cat si al publicului pentru acest gen de muzica”, a precizat parintele Ion Dragu, inspector scolar de specialitate si coordonator al festivalului.
Cea de-a V-a editie a Festivalului Judetean de Muzica Psaltica “Laudati pre Domnul” a fost organizata pe categorii, respectiv gimnaziu si liceu. Sponsori au fost Centrul de Promovare a Culturii Vrancea, ce a oferit premii in bani, Ansamblul “Tara Vrancei”, Protoieria Focsani, cu sustinere din partea Inspectoratului Scolar Judetean si a Colegiului National “Unirea”, gazda evenimentului. Toti elevii participanti au primit in dar carti bisericesti.

Trofeul celei de-a V-a editii a Festivalului Judetean de Muzica Psaltica “Laudati pre Domnul” a fost castigat de Corul “Sfantul Nectarie” din Fitionesti.